Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kínai asztrológia képes leírás - Asztrológia - csillagjegyek titkai.tlap.hu
részletek »

Kínai asztrológia - Asztrológia - csillagjegyek titkai.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: asztrologia.tlap.hu » Kínai asztrológia
Keresés
Találatok száma - 4 db
A kínai asztrológiáról

A kínai asztrológiáról

A kínai asztrológia története évezredekre nyúlik vissza, Nyugaton elsősorban a 12 állatjegyről ismert, de ezek a kínai horoszkópnak csak egyetlen, első - általunk legismertebb - megközelítését jelentik...A kínai naptár ugyanis a holdfázisokra épül: a holdévben 12, megközelítőleg 29 és fél napos hónap van, és a teljes holdév 11 nappal rövidebb a napévnél, azaz csak 354 napos. A kínai asztrológia az időt 60 éves ciklusokra osztja fel, s minden év egy bizonyos Égi Törzs és egy Földi Ág kombinációjából alakul ki. Másfelől az Égi Törzsek és a Földi Ágak a holdhónapokhoz, a holdnapokhoz, az órákhoz, és a 12 állatjegyhez is kapcsolódnak, így természetesen kihatnak az egyéni sorsra és jellemre is.

Milyenek vagyunk a Kínai horoszkóp szerint?

Milyenek vagyunk a Kínai horoszkóp szerint?

A kínai asztrológusok a holdévek szerint végzik számításaikat. A kínai hold-kalendárium több ezer éves. Egy teljes ciklus 60 évig tart, s ezen belül vannak az egyszerűbb ciklusok öt elemmel -fémmel, tűzzel, földdel, vízzel és fával- kombinálva. Egy-egy sima kínai ciklus 12 évig tart, egy-egy évet a 12 állatövi jegyről elnevezve.

Nyugati-kínai horoszkóp

Nyugati-kínai horoszkóp

A nyugati és a kínai horoszkóp kombinálásával egy sokkal pontosabb jellemzést kaphatunk magunkról, vagy ismerőseinkről. Azokkal az emberekkel hasonlítunk egymásra legjobban, akik ugyanabban a kínai évben, és ugyanabban a hónapban születtek, mint mi.

Ezotéria magazin hírek
Az új kínai holdújévhez új szerelmi horoszkóp, mely utat mutat 2014-ben párkapcsolatodban
Az új kínai holdújévhez új szerelmi... Még pár óra és elkezdődik a Ló éve. A kínai holdújév alkalmával szerelmi horoszkópot állítottunk össze, melynek időzítése nem is lehetne aktuálisabb. Sokan ismerik és hisznek a kínai horoszkópokban, melyek még a kételkedőknek is nyújtanak sok-sok értékes, megfontolandó útmutatást párkapcsolatukhoz. Patkány: A Patkány típus ebben az évben több kalandot tudhat...
Angyal tanfolyam története 2013 március 15
Angyal tanfolyam története 2013 március 15 A leírt történettel szeretném bemutatni, hogy aminek létre kell jönnie, az milyen...
A Dalai láma Prágában: az imádság nagyon fontos dolog, de a világ számára a tettek fontosabbak
A Dalai láma Prágában: az imádság... A dalai láma szerint a 20. század a vérontás és az erőszak százada volt. Az új...
Tibeti asztrológia

Tibeti asztrológia

A tibeti asztrológia az ókori buddhista kultúrában gyökerezik, a VII. századi Indiából. Az ősi buddhizmus tanítása szerint a karma a történések hatásainak erkölcsi törvénye. A történés egy adott pillanatban összegződő számtalan egyesült oknak az eredménye. A karma mindig valamilyen aktivitás közben illetve eredménye képen jön létre: minden tett és cselekedet, akár kicsi akár nagy, létrehozza a tett elkövetőjének jövőjét. Azaz: amit ma cselekszünk, az lesz a holnapunk. Amit tettünk, és amit jelen pillanatban teszünk mindenféleképpen összefüggenek egymással, éppen ezért a mi választásunk a lehető legjobban dönteni tetteinket illetően.

Tuti menü