Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Asztrológia - csillagjegyek titkai linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Asztrológia - csillagjegyek titkai képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: asztrologia.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 109 db
A bolygók jelei

A bolygók jelei

A Hold és a bolygók jelölésére a csillagászok egészen ősi eredetű jeleket használnak. A jelek (a Holdét kivéve amely magától értetődik) egy kis magyarázatot kívánnak. - Uránusz, Az Uránusz jele későbbi eredetű, hiszen a bolygót 1781-ben fedezte fel Herschel. Jele egy kis köröcske, rajta H betű, ami az Uránusz felfedezőjére Herschelre emlékeztet. - Neptunusz, A Neptunusz jele Neptunusznak a tenger istenének háromágú szigonyát jelképezi. Jele ugyan az ókori mitológiába nyúlik vissza, csak 1846-ban fedezték fel. - Plútó, A Plútó jele az összefonódott P és L betű, a bolygó nevének első két betűje. A Plútót 1930-ban fedezték fel. - Nap, Legősibb jel a Nap, bolygórendszerünk középpontjának jele, egy kör benne ponttal, amelyet több ezer évvel ezelőtt már az egyiptomiak is használtak. - Mars, A Mars jelképe nem egyéb mint egy pajzshoz támasztott kopja, minthogy e bolygót Mars hadisten védi. - Jupiter, A Jupiter jelképe egy Z betű, amely Jupiter görög nevének (Zeusz) a kezdőbetűje. - Szaturnusz, A Szaturnusz jelképe Flammarion szerint az idő kaszáját szimbolizálja, mert az idő és a végzet istenét mindig ezzel a hagyományos kellékkel szokták ábrázolni ...

A csillagjóslás rövid története

A csillagjóslás rövid története

Az asztrológia története a Tigris és az Eufrátesz között indult - az immár majd 6000 éves - útjára. A babiloni és az asszír ékírásos táblák bizonyítják, - melyek a XIX. századi, a régi Ninive helyén végzett ásatásoknak köszönhetően előkerültek - hogy a csillagjóslás és a csillaghit a két folyam országából ered. A talált kőtöredékes anyag minden eddig fellelt asztrológiai feljegyzése, egyetlen nagy műre vezethető vissza, amely legalább hetven tábla terjedelmű volt. A művet tartalmilag rendszerezték, megtalálható benne a Hold megfigyelésének tapasztalataitól kezdve a többi, akkor ismert bolygó megfigyelésének feljegyzései. A bolygók változatai és mozgási ideje már ismeretes volt előttük. Ezek alapján végezték az asztronómiai-asztrológiai számításaikat. Jövendőmondással kapcsolatos írások Kr.e. 190 tájáról ismertek. A jóslatok elsősorban az időjárásra, a halak mennyiségére, a megművelt területek hozamára és az emberi születések számára vonatkoztak. A betegségek, a békétlenség okozta csaták, a hatalmon lévők sorsának változásai szintén fontos részét jelentették a jóslatoknak.

A házhoroszkóp

A házhoroszkóp

Születésünkkor hozott képességeinket a radix horoszkóp tartalmazza. Innen olvashatók ki életfeladataink, magunk és a környezet viszonya. A házhoroszkóp a Huber módszer technikája, amelyből megállapítható, életünk végéig - bármikor következzen az be - mennyire alakulunk át környezetünk hatására.

Ezotéria magazin hírek
Az új kínai holdújévhez új szerelmi horoszkóp, mely utat mutat 2014-ben párkapcsolatodban
Az új kínai holdújévhez új szerelmi... Még pár óra és elkezdődik a Ló éve. A kínai holdújév alkalmával szerelmi horoszkópot állítottunk össze, melynek időzítése nem is lehetne aktuálisabb. Sokan ismerik és hisznek a kínai horoszkópokban, melyek még a kételkedőknek is nyújtanak sok-sok értékes, megfontolandó útmutatást párkapcsolatukhoz. Patkány: A Patkány típus ebben az évben több kalandot tudhat...
Angyal tanfolyam története 2013 március 15
Angyal tanfolyam története 2013 március 15 A leírt történettel szeretném bemutatni, hogy aminek létre kell jönnie, az milyen...
A Dalai láma Prágában: az imádság nagyon fontos dolog, de a világ számára a tettek fontosabbak
A Dalai láma Prágában: az imádság... A dalai láma szerint a 20. század a vérontás és az erőszak százada volt. Az új...
A jegyek csoportosítása

A jegyek csoportosítása

Az állatöv tizenkét jegyét többféleképpen is csoportosíthatjuk, skatulyázhatjuk, ha úgytetszik. Az egyes csoportokat képező elemek több tulajdonságban is megegyeznek. Az egyik csoportosítás alapja a négy őselem: tűz, föld, víz,levegő.

A kelta asztrológia

A kelta asztrológia

A kelta horoszkóp fák-cserjék segítségével írja le az egyes embertípusokat. a kelták már időszámításunk előtt Európában éltek, csupán később vándoroltak nyugatra. Életünkben vezető szerepet töltöttek be papjaik, a druidák. A druidák által létrehozott horoszkóprendszer kissé eltér az általunk megszokott nyugati horoszkópoktól. Az évet nem 12, hanem 13 hónapra osztották, ennek megfelelően 13 jegy alkotja rendszerüket. Az egyes jegyek a kelták által szentként tisztelt fákról kapták nevüket. A nyugati asztrológiához hasonlóan az egyes jegyekhez jellemzés is társul.

A kelta életfa

A kelta életfa

Az életfa a korai kelta spiritualizmus nagy fontossággal bíró, központi része volt. A kelták számára a fa az életfenntartás alapvető forrása volt: ételt adott, menedéket nyújtott, valamint üzemanyagot szolgáltatott a főzéshez és a fűtéshez. A fák nélkül az élet különösen nehéz lett volna.

A kínai asztrológiáról

A kínai asztrológiáról

A kínai asztrológia története évezredekre nyúlik vissza, Nyugaton elsősorban a 12 állatjegyről ismert, de ezek a kínai horoszkópnak csak egyetlen, első - általunk legismertebb - megközelítését jelentik...A kínai naptár ugyanis a holdfázisokra épül: a holdévben 12, megközelítőleg 29 és fél napos hónap van, és a teljes holdév 11 nappal rövidebb a napévnél, azaz csak 354 napos. A kínai asztrológia az időt 60 éves ciklusokra osztja fel, s minden év egy bizonyos Égi Törzs és egy Földi Ág kombinációjából alakul ki. Másfelől az Égi Törzsek és a Földi Ágak a holdhónapokhoz, a holdnapokhoz, az órákhoz, és a 12 állatjegyhez is kapcsolódnak, így természetesen kihatnak az egyéni sorsra és jellemre is.

A Neptun

A Neptun

A planéták (égitestek, bolygók) - A Neptun, Transzcendens planéta: Fizikai (asztronómiai) adatok Távolság a Naptól: 4 497 077 431 km. Átmérő: 50 538 km. Keringési idő a Nap körül: 163,7232 földi év. Tengelyforgási idő: 16,1100 földi óra. Alapszavak: mágikus művészet (mágia) a láthatatlan világgal kapcs. érzelmek, gondolat-olvasás, álomfejtés, grafológia, kártyafejtés, inga, pálca. Polaritás: negatív (-) Tulajdonságok, alapbeállítottság. A Vénusz felsőbb oktávja. Láthatatlan dolgokhoz kötődés (Isten-szeretet), mindent összemos, határok feloldása. Fantázia, érzelmi átélés, nem verbális, kifejezetten érzelmi és művészi eszközökkel írja le a mondandóját. Az egész emberiséget érzi, "kozmikus tudat". A hit, a hívők közössége. Felfogóképesség, hallás. Misztérium, titokzatosság, önátadás. Szeretet. Önfeláldozás, áldozatvállalás, hit, érzelmi alapú együttérzés, empátia. Érzelmi alapú törekvés a spiritualitás felé. Diszharmonikusan: teljes elszemélytelenedés, alárendelődés, áldozattá válás, "használj engem!". Csak függésben tud létezni. Munkaalkoholizmus. Káosz, köd, zavaros függés, lebegés, vakhit, fanatizmus, érzelmi menekülés különböző szektákba, érzelmi függés a szektavezértől ...

A Plútó bolygó -e?

A Plútó bolygó -e?

A Plútó is egy papíron felfedezett égitest. A Neptunusz 1846-os megtalálása után a csillagászok rájöttek, arra hogy annak a tömegvonzása nem elég az Uránusz pályaingadozásának a megmagyarázásához. Elkezdődött a kutatás egy újabb, távolabbi bolygó a Plútó után, melyet közel hetvenöt év elteltével, 1930 februárjában sikerült megtalálni. Az akkori hagyományokon alapulva bolygónak kiáltották ki, de a Naptól mért távolsága, kis mérete és szokatlan pályája miatt, már a felfedezése pillanatától kétségeket ébresztett bolygó mivoltáról.

Hirdetés
A Sárkányfej üzenete

A Sárkányfej üzenete

Elmúlt életeink tapasztalatait meg kell őriznünk, és ezekhez újakat kell tanulnunk, így változik és fejlődik személyiségünk. Személyes horoszkópunkban a sárkányfej jelzi karmikus sorsfeladatunkat. A horoszkópunkban lévő sárkányfej megmutatja, hogy milyen tulajdonságokat kell ebben az inkarnációban elsajátítanunk, általában nem azonos a születési jeggyel, a sárkány farka pedig, mely a sárkányfejjel mindig pontosan szemközt helyezkedik el, a már teljesített, megtanult karmát jelzi, mindazt a tudást, amit már előző inkarnációinkban összegyűjtöttünk.

A Szaturnusz bolygó

A Szaturnusz bolygó

Utolsó a tradicionális bolygók sorában, és egyben a spirituális bolygók előhírnöke. A Szaturnusz a Bak jegy uralkodó bolygója. A Bak uralja a csontrendszert, a fogakat, illetve a körmöket. A Szaturnusz irányítja a mellékpajzsmirigyet, amely az erős csontozathoz szükséges ásványi anyagok anyagcseréjét szabályozza. A Szaturnusz határozza meg az összes csont funkciót, illetve szabályozza a csontvelőt. Más megvilágításból a Szaturnusz legfontosabb funkciója a forma, a struktúra, illetve a korlátok meghatározása. Amikor az ember a Földre lép, létre kell hoznia egy olyan eszközt melynek segítségével megvédi a lelkét és a szellemét. A csontváz a veleszületett emberi szellemiség eszköz

A szervek és a hozzá tartozó bolygók

A szervek és a hozzá tartozó bolygók

A radix /születési képlet/ orvosi asztrológiai szempontú vizsgálata során az Ascendens és a planéták egészségi vonatkozásaira az alábbi összeállítás ad egyfajta rálátást. Ascendens - Az Ascendens a fizikum kifejezője, ebből következtethetünk a külső bajokra, testi hibákra, arcszabásra, az ott álló bolygókkal /illetve aspektusaikkal/ kombinálva a termetre, hajszínre, szemekre, az orr formájára, az általános életerőre, temperamentumra, karakterre, és a generális testi és lelki konstitúcióra.

A tavasz uralkodó bolygója a Vénusz

A tavasz uralkodó bolygója a Vénusz

A tavasz a szerelem ideje, ez az idei kikeletre még fokozottabban igaz, hiszen az előttünk álló negyedév uralkodó bolygója a Vénusz. A tavaszi horoszkóp Ascendense a Bika jegyében áll, ennek uralkodója, vagyis az első negyedév uralkodó bolygója a Vénusz lesz. Ez az időszak a szerelem, a kellem jegyében fog tündökölni. A Vénusz az asztrológiában a felhívó, csalogató, vágyingerlő passzív erő. Talán most mérhetjük le legegyértelműbben, hogy a passzív egyáltalán nem hiánytulajdonság, hanem ennek óriási értéke és gazdag tartalma van. A Vénusz az érzelemre van beállítva, nem előre gondolva tervez, nem visszafelé nézve értékel, hanem a jelenben él. A pillanatban. A legtöbbet gyakorolt vénuszi tevékenység: a SZERELEM. A Vénusz teljesen érzékeli, átéli az adott szituációt, beállítódik partnerére, és ösztönszerűen cselekszik. Akár vonzásról, vonzódásról, akár távolodásról, távolságtartásról lenne szó. A Vénuszé a félénkség, a kacérkodás, az elrejtőzködés, a megmutatkozás, a féltékennyé tevés, vagyis a vonzó, ingerlő dolgok. A Vénuszé az arcjáték, az elpirulás, a fellelkesülés. A Vénusz planétának tulajdonítjuk a harmóniát. Mi is az a harmónia? Az a valami, ami, ha meg van valamiben ...

Aquinói Szent Tamás

Aquinói Szent Tamás

Tamás a nápolyi Aquinói grófok nemzetségéből származott. Már öt éves korában a közeli montecassinói bencés kolostorba adták nevelésre. A kor fölfogása szerint családja és háza fényét kellett volna növelnie, ha nem házasság útján, legalább mint tekintélyes püspök, apát, bíboros vagy mint pápa. A nemes ifjúnak azonban nem ilyesmi forgott a fejében. Tizennégy éves korában magasabb tanulmányokra Nápolyba küldték, és itt megismerte az akkoriban kivirágzó dominikánusok prédikátor rendjét. Elhatározása, hogy életét a szent tudományoknak áldozza, 1244- ben a nápolyi domonkos kolostorba vezette, ahol a rendbe való fölvételét kérte, bár családja hevesen ellenezte, hogy kolduló szerzetbe lépjen. Rendi elöljárói még ugyanabban az évben továbbirányították tudományos kiképzésre: Rómán és Bolognán át Párizsba kellett volna mennie. Útközben, Rómától északra, testvérei útját állták, az atyai várba hurcolták és ott fogva tartották. Tamás végig ellenállt minden csábításnak, amellyel életre szóló elhatározásának visszavonására akarták bírni. Az imádságnak és a tanulásnak élt, míg végül is tizenöt hónap után a domonkosok segítségével kiszabadult. Johannes Teutonicus általános rendfőnök személyesen ...

Astro-Line

Astro-Line

Bertalan Éva honlapja. Asztrológiai pszichológia tanfolyam és konzultáció, családállítással kombinálva (egyéniben) is. A svájci Huber módszer első magyarországi forrása. A honlapon ingyenes tanácsok, sok szakmai, de közérthető cikk olvasható. Bertalan Éva 2004-ben megjelent könyve, az Életkönyv, közérthetően ismerteti az új progressziós módszert. Fordításában 2006-ban jelent meg - nagyra becsült tanára - Wilfried Schütz Emberi játszmák című asztrológiai tárgyú műve. A könyveket az Astro-Line forgalmazza.

Asztrológia - a jelek árnyékában

Asztrológia - a jelek árnyékában

Minden zodiákusnak megvan az árnyékos oldala is, erről szívesen megfeledkeznénk, amikor az új barátunk, ismerősünk csillagjegyét nézegetjük. Pedig jó, ha ezeket is számításba vesszük. Hiszen azt is tudni akarod, hogyan fog veled bánni a pasi, ha elmúltak az első, hevesen szerelmes napok... A pozitív vonásait egy-egy csillagjegynek kívülről fújjuk, igen, az Oroszlánok meleg szívűek, kedvesek, együtt érzőek, az Ikrek törekvőek, eszesek, elbűvölők és okosak, de mi is van az árnyékos oldalukkal? - Kos: A bal lábbal kelt és arrogáns Kos sokszor mondja el, hogy mennyire szeret, de mindjárt rögtön azt is, hogy meg kell tőled szabaduljon, mert útjába állsz világuralmi terveinek. Ja, és szanaszét hagyja a piszkos zoknijait, és odaégeti a pirítóst. - Bika: A totalitárius Bika addig macsóskodik, amíg alá nem veted megad minden akaratának, de elég egy apró megjegyzésed, és ő máris világfájdalmasan kuporodik fel a fotelba, vagy sírva zárkózik a wc-be. És szex nincs, csak csata után. - Ikrek: A bőbeszédű Ikrek kilopja a pénzedet, aztán segít megkeresni, ha azt hitted volna, csak elveszetted. És vad sztorikat talál ki rólad, hogy szereted a csajokat, és ezeket a barátainak is elmeséli ...

Asztrológia - a legvalódibb áltudomány

Asztrológia - a legvalódibb áltudomány

Az asztrológusok több ezer éve hangoztatják, hogy a bolygók mozgása befolyásolja az emberek sorsát. Ám ezt a feltételezést semmilyen bizonyíték nem támasztja alá, így kijelenthető, hogy az asztrológia megközelítési módja, összefüggései és eredményei tudománytalanok. A félreértés kezdetei: Az éjszakai égbolt tanulmányozása valószínűleg az ember legősibb tudományos tevékenysége. Így egyáltalán nem meglepő, hogy bolygónk legtöbb kultúrájában félelemmel vegyes érdeklődés alakult ki az égi jelenségek szabályos rendje iránt. S miközben a civilizációk hajnalán élt elődeink a környezetükben zajló folyamatok magyarázatát keresték az égen, mítoszokkal és legendás hősökkel népesítették be a csillagok világát. Ezek pedig gyakran egységes mitológiává forrtak össze, majd vallássá nőttek az eltelt évszázadok során azt hangoztatva, hogy az égi és földi világ egymás tükörképei, vagyis hogy misztikus kapcsolat áll fenn az égitestek és az emberi sorsok között. Ezzel párhuzamosan azonban pontos és rendszeres leírások is születtek az égi megfigyelésekről, amelyek óriási mennyisége és tárgyilagos elemzése lehetőséget teremtett az égbolt tudományos vizsgálatára ...

Tuti menü