Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kelta asztrológia képes leírás - Asztrológia - csillagjegyek titkai.tlap.hu
részletek »

Kelta asztrológia - Asztrológia - csillagjegyek titkai.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: asztrologia.tlap.hu » Kelta asztrológia
Keresés
Találatok száma - 7 db
A kelta asztrológia

A kelta asztrológia

A kelta horoszkóp fák-cserjék segítségével írja le az egyes embertípusokat. a kelták már időszámításunk előtt Európában éltek, csupán később vándoroltak nyugatra. Életünkben vezető szerepet töltöttek be papjaik, a druidák. A druidák által létrehozott horoszkóprendszer kissé eltér az általunk megszokott nyugati horoszkópoktól. Az évet nem 12, hanem 13 hónapra osztották, ennek megfelelően 13 jegy alkotja rendszerüket. Az egyes jegyek a kelták által szentként tisztelt fákról kapták nevüket. A nyugati asztrológiához hasonlóan az egyes jegyekhez jellemzés is társul.

A kelta életfa

A kelta életfa

Az életfa a korai kelta spiritualizmus nagy fontossággal bíró, központi része volt. A kelták számára a fa az életfenntartás alapvető forrása volt: ételt adott, menedéket nyújtott, valamint üzemanyagot szolgáltatott a főzéshez és a fűtéshez. A fák nélkül az élet különösen nehéz lett volna.

Kelta asztrológia - kiskegyed

Kelta asztrológia - kiskegyed

Ha hihetünk az ókori kelta csillagjósoknak, érdemes utánanéznünk, hogy mikor és melyik fa jegyében születtünk. Ez ugyanis sok kérdést megmagyarázhat a személyiségünkkel, párkapcsolatunkkal vagy akár a hivatásunkkal kapcsolatban.

Ezotéria magazin hírek
Az új kínai holdújévhez új szerelmi horoszkóp, mely utat mutat 2014-ben párkapcsolatodban
Az új kínai holdújévhez új szerelmi... Még pár óra és elkezdődik a Ló éve. A kínai holdújév alkalmával szerelmi horoszkópot állítottunk össze, melynek időzítése nem is lehetne aktuálisabb. Sokan ismerik és hisznek a kínai horoszkópokban, melyek még a kételkedőknek is nyújtanak sok-sok értékes, megfontolandó útmutatást párkapcsolatukhoz. Patkány: A Patkány típus ebben az évben több kalandot tudhat...
Angyal tanfolyam története 2013 március 15
Angyal tanfolyam története 2013 március 15 A leírt történettel szeretném bemutatni, hogy aminek létre kell jönnie, az milyen...
A Dalai láma Prágában: az imádság nagyon fontos dolog, de a világ számára a tettek fontosabbak
A Dalai láma Prágában: az imádság... A dalai láma szerint a 20. század a vérontás és az erőszak százada volt. Az új...
Kelta fahoroszkóp

Kelta fahoroszkóp

Milyen fa vagy? Az időszámításunk előtti évszázadokig nyúlik vissza a kelta horoszkóp eredete. A kelták az időszámításunk előtti V. században már egész Európát, egészen a Duna partvidékéig meghódították. Az államalapítás elmaradt, de az állandó törzsi viszályok nem. Papok és druidák irányították a vallási, és kulturális életet, s különböző megfigyeléseik alapján hozták létre azt a kalendáriumot, melyben először jegyezték le a 'fa jegyeken' alapuló horoszkópot.

Kelta horoszkóp

Kelta horoszkóp

Az új évszázad kezdetén egy új korszak bontogatja szárnyait. De az emberiség kollektív emlékezetét jelentő múlt soha nem feledhető el. Az új korszakok végül is csupán átalakítják a régieket, így minden újdonság a régi újjáélesztését, bizonyos értékek és szokások elfogadását jelenti. Napjainkban a kelta örökség példátlan reneszánszát éli a nyugati világban, ide értve ősi horoszkópjukat, a fa-jelekből álló zodiákus rendszert is.

Mi lennék, ha Fa lennék?

Mi lennék, ha Fa lennék?

Az időszámítás előtti évszázadokra nyúlik vissza a kelta horoszkóp eredete. A kelta papok, druidák alakították ki azt a kalendáriumot, amelyhez igazodva leírták az úgynevezett "fa jegyeken" alapuló horoszkópot. Ez a fajta zodiákus tömör, mégis átfogó jellemzést ad. Nincs szigorú rendszere, az egyes fa jegyek bizonyos időszakonként ismétlődnek. A születési hónapból és napból megállapítható, hogy ki milyen fa-jegybe tartozik és melyek a jellemző tulajdonságai. Válaszd ki a listából a születési időpontodnak megfelelő fa-jegyet és nézd meg az eredményt. Jó szórakozást!

Ősi módszer a párválasztásra

Ősi módszer a párválasztásra

Valamiért a régi jóslási rendszerekben és horoszkópokban jobban hiszünk. A kelták örökül hagytak ránk egy módszert, melynek segítségével kiszámolhatjuk, milyen tulajdonságú férfiak illenek hozzánk. A különböző jegyek szülötteit szent növényeikről nevezték el. A kelta horoszkóp eredete visszanyúlik egészen az időszámításunk előtti V. századra, amikor a kelták betelepültek Európába, egészen a Duna partvidékéig. Nem alapítottak államot, egymással rivalizáló törzsi közösségekben éltek. Papjaik, a druidák irányították vallási és kulturális életüket, sőt, megfigyeléseik alapján ők alakították ki az úgynevezett fajegyű" horoszkópot. A napévet 13 hónapos holdnaptárként számolták egy szökőnappal. Minden egyes hónapot - ezáltal a jeleket is - egy-egy szent növényükről nevezték el, mert hitük szerint ezek kozmikus szimbólumok. A kelták úgy tartották, hogy az ember része, és nem ura a természetnek, a növények pedig éppoly egyedülállóak, mint az emberek. A növekedéshez fényre és egyéb környezeti tényezőkre van szükségük, ugyanúgy, mint nekünk a boldoguláshoz. Ez az oka annak, hogy a különböző időpontokban viruló növények és az adott időszakban született emberek jellemvonásai hasonlóak ...

Tuti menü